Projecten       

Zonnepanelen op het gemeentehuis Kaag en Braassem te Roelofarendsveen

Door het bestuur van de Gemeente Kaag en Braassem is toestemming verleend om op het dak van de nieuwbouw van het gemeentehuis in Roelofarendsveen ons eerste zonnepanelen project te realiseren. KBenergie betaald hiervoor geen geld en gemeente Kaag en Braassem ondersteund het project om te komen tot meer duurzaam opgewekte energie. Op het dak kunnen ongeveer 248 panelen worden geplaatst, met uw deelname kunnen we het volgende realiseren: Door uw deelname ontvangt de coöperatie KB Energie een vergoeding voor de verkoop van de opgewekte stroom, hiervan worden alle jaarlijkse kosten, verzekering, onderhoud van het project betaald. U ontvangt korting op uw energienota in de vorm van de energiebelasting en de BTW hiervan. De hoogte van de korting is afhankelijk van het aantal zonnepanelen en de opgewekte hoeveelheid energie (in kWh) waarmee u deelneemt aan de energiecoöperatie. Heeft u nog vragen? Stel die dan via onderstaand mailadres: e-mail:  duurzaam@kbenergie.nl
KBenergie staat voor een duurzame energieopwekking in de gemeente Kaag en Braassem.
Duurzaam gemaakt door RM Electronics V240325
KBenergie

Zonnepanelen project Dobbe Voedselbank

Zoals u overal leest en op radio en tv hoort,  hebben voedselbanken de laatste jaren te maken gehad met stijging van het aantal deelnemers en vanzelfsprekend daardoor ook met stijging van te maken kosten.                                                               Een van de grote kosten van onze lokale Voedselbank Kaag en Braassem en Nieuwkoop betreft de kosten van energie, zeker in deze tijd. Plaatsing van zonnepanelen zou hierbij deels voor een oplossing kunnen zorgen. Probleem hierbij was dat op het dak van het huurpand geen zonnepanelen geplaatst konden worden. Gelukkig is hiervoor een oplossing gevonden door een samenwerking tussen de Voedselbank, KB energie en een lokale ondernemer met een sociaal hart: Dobbe Transport. Deze ondernemer heeft een deel van een bedrijfspand op het Veenderveld ter beschikking gesteld om hierop zonnepanelen te plaatsen. Dit alles is notarieel vastgelegd.                                                           Met dit project gaan we als KB energie deelnemen aan  de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking. Deze deelname is goedgekeurd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de instantie die deze regeling namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitvoert. Met dit project worden door de subsidieopbrengst de energiekosten van de Voedselbank aanzienlijk verminderd. Oh ja, de aanschaf en installatie van de panelen zijn gefinancierd voor de Voedselbank door diverse fondsen. De panelen zijn inmiddels geplaatst en werken.  Kortom een prachtig mooi nieuw sociaal project. Mooi dat we hier als KB energie aan kunnen meewerken.

Zonnepanelen de Herenboeren boerderij aan den Drecht

Doordat er bij de Internationale school in Amstelveen 400 gebruikte in goede staat verkerende zonnepanelen beschikbaar kwamen, is in samenwerking met Herenboeren Aan den Drecht Coöperatie U.A. een voor KB energie derde project opgestart. Door vrijwilligers zijn deze panelen in Amstelveen van het dak verwijderd en op het terrein dan Herenboeren schoongemaakt. Herenboeren heeft op het dak van de voormalige veestal zelf 160 zonnepanelen geplaatst en KB energie heeft op het resterende dak 242 zonnepanelen kunnen plaatsen. Hiertoe is met de eigenaar van het pand Stichting Grondbeheer Biologisch Dynamische Landbouw, statutair gevestigd te Gemeente Utrechts Heuvelrug en erfpachter Herenboeren Aan den Drecht Coöperatie U.A. notarieel een tijdelijk recht van opstal gevestigd ten behoeve van KB energie. Dit project is, dankzij de inzet van vele vrijwilligers, inmiddels in gebruik genomen, zowel het HB deel als het KB energie deel zijn in werking. De hergebruikte omvormers en panelen werken uitstekend.  Al met al een perfect voorbeeld van materiaal recycling.